Automatische Kilometertracker

Mileage Logbook is een automatische kilometertracker die je verlost van de hoofdpijn van het handmatig bijhouden van kilometerstanden.

PROBEER GRATIS
  • Mileage Logbook - Dashboard
Kilometertracker

2024 kilometervergoedingstarieven in Nederland

Nu het nieuwe belastingjaar begint, is het belangrijk om uzelf vertrouwd te maken met de kilometervergoedingstarieven en berekeningen die van toepassing zijn op uw zakelijke autoritten in Nederland. In het belastingjaar 2024 heeft de Belastingdienst (BD) het tarief per kilometer voor zakelijke kilometers vastgesteld op €0,23.

Het tarief per kilometer van de BD biedt een eenvoudige methode voor het berekenen van uw kilometervergoeding. Medewerkers hebben de keuze om een vergoeding voor woon-werkverkeer te ontvangen voor hun dagelijkse reis tussen hun huis en werk, en vice versa, van het werk terug naar hun huis. De afstand wordt bepaald op basis van de meest gebruikelijke route tussen het huis van de medewerker en het werk, evenals de terugreis van werk naar huis.

Berekening van vergoeding of aftrek

Om te begrijpen hoe de berekening werkt, overweeg het volgende voorbeeld: Stel dat u in het belastingjaar in totaal 1.000 kilometer heeft gereisd voor zakelijke doeleinden. Door het tarief van de BD van €0,23 per kilometer toe te passen, zou uw in aanmerking komende vergoeding of aftrek €230 zijn (1.000 km x €0,23).

Registratie en documentatie

Onthoud dat het bijhouden van nauwkeurige records en documentatie essentieel is bij het aanvragen van kilometervergoeding of aftrek. Dit omvat het bijhouden van uw zakelijke kilometers, het documenteren van het doel van elke rit, en het bewaren van bonnen voor eventuele extra kosten zoals parkeergeld of tol.

Door de kilometervergoedingstarieven en richtlijnen van de BD te begrijpen, kunt u effectief door het proces van het aanvragen van kilometervergoeding of aftrek navigeren in het belastingjaar 2024. Als u verdere assistentie nodig heeft of specifieke vragen heeft met betrekking tot uw situatie, overweeg dan om een belastingprofessional te raadplegen of neem direct contact op met de BD voor persoonlijk advies.

Juridisch, Fiscaal en Boekhoudkundig Advies

Het materiaal op deze pagina wordt verstrekt voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als juridisch, fiscaal of boekhoudkundig advies. Voor juridische of fiscale vragen met betrekking tot deze inhoud of specifieke kwesties wordt aanbevolen om advies in te winnen bij een professionele juridische, fiscale of boekhoudkundige adviseur.

Ondersteunt de app Belastingdienst kilometervergoedingstarieven?

Ja, Mileage Logbook ondersteunt volledig de kilometervergoedingstarieven van de Belastingdienst voor zakelijke reizen in Nederland. De app is ontworpen om u te helpen bij het nauwkeurig bijhouden en berekenen van uw kilometervergoeding op basis van de nieuwste tarieven van de Belastingdienst. De app biedt een handige manier om uw kilometerstanden in te voeren en de juiste tarieven toe te passen.